Ben jij nieuwsgierig naar de activiteit Grotbiken? In onze blog lees je waarom dit hét geschikte uitje voor jou en je vrienden, familie of collega's is!

1) Iedereen vanaf 1.40m kan deelnemen! Grotbiken is een unieke belevenis die je op 40m diepte ervaart in Europa’s grootste aaneengesloten gangenstelsel! Veiligheid wordt goed gewaarborgd en daarom is iedereen vanaf 1.40m welkom om deel te nemen aan deze belevenis in het donker. Durf jij het aan?

2) Het perfecte uitje: niet weersafhankelijk! In de grotten is het altijd droog en heerst er het hele jaar door een constante temperatuur van 12 graden Celsius. Grotbiken is dus altijd een goed idee.

3) Burn those calories! Grotbiken is fietsen in de grotten op een speciale mountainbike. Je fietst door smalle en plots weer bredere gangen met wisselende plafondhoogtes. Spannend!

4) Leer alles over de Sibbergroeve! Wie dacht dat grotbiken enkel een sportieve activiteit is heeft het mis. Tijdens de tocht zal onze gids een aantal keer een stop maken om je de leukste weetjes te vertellen. Weet jij hoe mergel is ontstaan? En wat heeft een mosasaurus ermee te maken? En wat is dat zwarte hangende gedierte aan het plafond? Je ontdekt het allemaal tijdens de spannende tocht in het donker!

5) Extra beschikbaarheid voor particulieren! Wist je al dat we op woensdagen en vrijdagen ruime beschikbaarheid hebben voor kleine groepen? Zoek je een leuke naschoolse of weekendactiviteit? Wanneer je groep uit maximaal 9 deelnemers bestaat kun je de activiteit snel en eenvoudig boeken via de pagina Plan je activiteit.

Dus, wanneer ga jij de uitdaging aan?